45 социјално загрозени граѓани побараа бесплатна правна помош од државата и чекаа дури по 80 дена (во просек) за одговор во врска со нивното барање

Во рамки на проектот „Пристап до правда во Македонија“, финансиран од Европската Унија, а во склоп на Европскиот инструмент за демократија и човекови права (ЕИДХР), Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) заедно со шесте организации кои го имплементираат проектот од февруари до ноември оваа година, имаат дадено вкупно 860 општи правни информации како форма на претходна правна помош на заинтересирани граѓани....

pdficonСоопштение до медиуми