ПОЧЕТНА

25 Октомври - Европски ден на правдата

73446299 2882883318389633 6055736989225844736 n25 октомври е Европски ден на правдата.
Од своето основање во 2003 до денес, ЕХО посветено работи на подобрување на пристапот до правда за граѓаните, помош и поддршка за остварување и заштита на нивните права. Продолжуваме и понатаму да се застапуваме за унапредување на законската рамка, системска промена на институционалните практики и правно зајакнување на граѓаните.